« Tilbake til oversikt

Boklansering med Arnt Olav Klippenberg

67402078 389595031688385 9102008188193996800 n
For første gang gir Arnt Olav Klippenberg ut en roman. Og ikke med bakgrunn i hvilken som helst historie. Det er fortellingen om Orvar Odd som har inspirert til en spennende roman fra Vikingtiden.
Boklanseringen blir hos oss på Ark Amfi Eikunda!

Forlagets omtale:
Ormebitt  er starten på fortellingen om den berømte bueskytteren Orvar Odd. En utrolig historie om en person som skulle gi navn til to eliteserielag i fotball der det ene i dag heter Rosenborg.

To skip er på vei langs kysten fra Trøndelag til Viken. De skal hente den store arven etter Harald Herse. Før han døde tvangssendte han datteren Lopthena til Ytre Namdalen for å gifte seg med høvdingssønnen Grim. Han står til rors på «Hugin». Bak ham seiler Torvald Båtbygger i «Munin». De to unge mennene har kjempet mot hverandre helt siden barnedagene på Ramstad.

Nå er Lopthena gift med den ene, men elsker den andre.

Utenfor kysten av Rogaland må skipene søke nødhavn. Lopthena er høygravid og nå er fødselen i gang. På Berglyd føder hun sønnen Odd, den seinere så berømte bueskytteren Orvar Odd.

Norge i årene rundt 1030. De gamle gudene har mistet taket. Nå er det Kvitekrist som gjelder. Det er voldsomme tider i landet. Olav Haraldsson flykter til Gardarike. Erling Skjalgsson blir drept ved Bokn. Danskekongen Knut setter den udugelige sønnen sin til å styre Norge. Det nærmer seg et slag på et jorde utenfor Verdal som skal forandre alt.

Ormebitt er en roman om svik, hevn, heltemot og ikke minst kjærlighet. Romanen bruker historiske hendelser og personer, men er først og fremst en spennende og underholdende reise inn i den kanskje mest fascinerende brytningstiden nasjonen har gjennomlevd.
Tid og sted: