Om Egersund kommune

iegersund- sentrum-flyfoto 0077
TALL & FAKTA Kommunen: 
Etablert: 1838
Innbyggertall: 14 942 (2016)
Kommuneareal: 432 kvkm.
 
I januar 1937 ble det bevilget 50 kr til arbeidet med å få laget et byvåpen for ladestedet. Av 11 innkomne forslag samlet bedømmelseskomiteen seg om et utkast fra Alf Feyling larsen, der motivet var todelt, en flygende måke og en fayansevas. Utkastet ble bearbeidet etter de heraldiske kravene til et byvåpen, men da det kan være vanskelig å kombinere disse kravene med ekte bypatriotisme fortok entusiasmen seg. Av flere grunner ble saken i realiteten lagt på is og deretter innhentet av begivenhetene i 1940. 

Kommunevåpenet på ”grønn bunn et opprett gull eikeblad”, ble vedtatt av Eigersund kommunestyre 28. august 1972 og godkjent ved kongelig resolusjon av 20, oktober 1972. Våpenet er tegnet av daværende førstearkivar i Riksarkivet Harald Trætteberg, men ideen til motivet kom fra Torunn Edvardsen og Torleif Tendeland som delte førstepremien i en idekonkurranse. Eikebladet henspeiler på kommunenavnet Eigersund.
BOSETTE SEG I KOMMUNEN
Det er mange gode grunner til å bosette seg i Egersund. Vi ønsker deg velkommen og hjelper deg på vei med nyttige tips og kontakter.

Først av alt vil vi på vegne av alle Eigersundere ønske deg / dere velkomne til å etablere dere i byen vår. Noe av det første som er viktig å få klarert før man flytter til et sted, er at man finner et sted å bo. I Egersund har man en rekke valgmuligheter enten man ønsker å kjøpe ei ny tomt, eller vil overta et litt eldre hus. Egersund Sentrum og området rundt består hovedsakelig av hus fra 1800-tallet og første del av 1900-tallet. Områdene rundt har hus bygget etter dette og en vil finne nye boligfelt spredt rundt om. Ønsker en å bo mer landligt kan en kikke mot bygdene Hellvik og Helleland. I eigersund vil du finne det meste, alt fra klassiske eldre hus til nye moderne med og uten hage. Leilighetsbygg har vi også.
BARNEHAGER
Eigersund Kommune har mange barnehager å velge mellom. For en full oversikt over tilbudene vennligst se her.

SKOLER
Grunnskoler
Eigerøy Skole
Grøne Bråden Skole
Helleland Skole
Hellvik Skole
Husabø Skole
Husabø Ungdomsskole
Lagård Ungdomsskole
Rundevoll Skole
SFO & PINGVINEN
Skolefritidsordningene skal legge til rette for lek, kultur- og fritidsaktiviteter med utgangspunkt i alder, funksjonsnivå og interesser hos barna.
Skolefritidsordningene skal gi barna omsorg og tilsyn.

Funksjonshemmede barn skal gis gode utviklingsvilkår. Arealene, både ute og inne, skal være egnet for formålet. Innholdet i ordningene skal for øvrig være i samsvar med formålsparagrafen i opplæringsloven.

Pingvinen
Fritidsklubb med tilbud til både seniorer og juniorer. Arrangerer også LAN-parties, discotek med mer.

Tlf: 51 46 80 93
Mobil: 474 52 073
BIBLIOTEK & KINO
Bibliotek
Eigersund folkebibliotek tilbyr besøkende en rikholdig og spennende samling sentralt plassert i Egersund. Biblioteket har mange gode tilbud og kan også låne inn fra andre bibliotek. Hovedbiblioteket har trådløs nettverk samt flere publikumsmaskiner med tilgang til nettet. Bruken er gratis. Det er mulig å reservere tid på forhånd. Velkommen! Du finner din egen lesekrok på biblioteket om du tar turen innom!

Kino
Egersund kino har to topp moderne kinosaler med god plass til beina og godt utvalg av søtsaker og popcorn som passer alle filmelskere. 
Hva skjer i
Egersund
UkeMTWTFLS
40123456
4178910111213
4214151617181920
4321222324252627
4428293031
arrow
Alle arrangementer
arrow
Kalender Natur og friluft
arrow
Kalender Sentrum
arrow
Kalender Kultur og festivaler
arrow
Kalender Kurs og seminarer
Turistkontor
Turistinformasjonen
Åpen 1.juni – 31.august:
Mandag - lørdag, kl 10–16


 
Elvegaten 23, 4370 Egersund
turistkontoret@eigersund.kommune.no