Hilsen fra ordføreren

ordf%c3%b8rer odd stangeland -6052-edit
Sommeren er en perfekt tid for opplevelser, hygge og ubetalelige øyeblikk med folkene vi deler våre liv sammen med. Lyse kvelder og lange dager gjør at både jobb og fritid lar seg kombinere med utflukter, familietid og nye bekjentskaper.

Eigersund kommune er pyntet og klargjort. En lett tilgjengelig skjærgård. Korte og lange turer både langs sjøen og i fjellet. Unike attraksjoner. Og en koselig og attraktiv småby venter på deg, enten du kommer på et kort eller langt besøk. Vi setter oss høye mål for gjestfrihet, imøtekommenhet og vennlighet. Forvent noe ekstra. Velkommen!

En fnisetur til Trollpikken er nesten ikke til å unngå. Det bildet er nærmest obligatorisk på profilen i sosiale medier. Turen er kort og tilpasset både store og små, og i kort avstand til Egersund sentrum. Du kan ta turen på egenhånd, eller velge en guidet tur. Før og etter turen er det kort vei til mat, handel og service i sentrum.

Attraktive Egersund by blomstrer om sommeren, og i nisjebutikkene, kjedebutikkene og kjøpesenteret Amfi finner du et bredt vareutvalg og utsøkt service. Serveringsstedene gir den koselige atmosfæren både på dagtid, kveld og helg. En kompakt by byr også på ny klatrepark i Årstadalen, utkikkspunktet på Varberg, Vannbassengene og bryggekanten langs vågen. Et besøk i Egersund skal være en god opplevelse for både store og små.

Aktivitetene står i kø sommeren 2018 med kirkekonserter, snoplaging, byvandringer og guidede turer. Sykkelutleie er lett tilgjengelig om du vil oppleve sykkelbyen Egersund på to hjul. Festivalbyen Egersund byr på Fyrfestival, Dalane Bluesfestival, Egersunds-ugå, Fiskeriet dag og Egersund visefestival. Noe for en hver smak, og med garanti for å ha det gøy.

En nydelig natur og et unikt landskap gir et hav av muligheter. Strendene på Skadberg og Hellvik, samt Vannbassengene og Elveparken, gir flotte muligheter for bading og rekreasjon. Eigerøy fyr, turveien fra Egersund til Hellvik, Auglend og Hestnes gir turmuligheter i kystlandskapet. Det er også et perfekt utgangspunkt for piknik, fiske og småkrabbefangst i fjæresteinene. En tur i Egersund vindpark gir god utsikt og et flott tilrettelagt turterreng. En kjøretur via Helleland, Terland Klopp og Gya gir opplevelsen av majestetiske fjell og et unikt kulturlandskap.

Kommer du med Jærbanen, bil, sykkel, bobil eller campingvogn, vil du oppleve Eigersund som lett tilgjengelig. Overnattingsmulighetene er tilpasset dine ønsker.

Alt du trenger å vite om aktiviteter, overnatting, spisesteder, turmuligheter og attraksjoner finner du på visitegersund.no, magmageopark.no eller ved å besøke turistinformasjonen på nett eller i sentrum av Egersund.     

Vi fyller våre liv med opplevelser.


Med vennlig hilsen
Odd Stangeland
Ordfører Eigersund Kommune