Velkommen til en levende by med unike butikker med god fagkunnskap, stort utvalg og god service. Lokale matopplevelser og minnerike attraksjoner og festivaler.
esf-logo
En levende by med unike butikker med god fagkunnskap, stort utvalg og god service. Lokale matopplevelser og minnerike attraksjoner og festivaler.
esf-logo
Velkommen til en levende by med unike butikker med god fagkunnskap, stort utvalg og god service. Lokale matopplevelser og minnerike attraksjoner og festivaler.
esf-logo

Magma Geopark

Skapt av fortiden, oppleves i dag, ivaretas for fremtiden

...visste du at Eigersund kommune strekker seg over deler av Magma Geopark som har UNESCO Global Geopark status? Opplev de unike lokalitetene til geoparken i Egersund: trehusbebyggelse i sentrum, Eigerøy fyr, Ytstebrød, Auglend friluftsområde og ikke minst Trollpikken!
 
I Magma UNESCO Geopark kan du oppleve aktiviteter knyttet til både friluftsliv, geologi, kulturhistorie og familieaktiviteter. Parken strekker seg over Dalane, Lund, Eigersund, Sokndal i Rogaland og Flekkefjord i Vest Agder, og boltrer seg på hele 2 320 km2. Historien til parken begynte allerede for 1,5 milliarder år siden, da rødglødende magma og himmelhøye fjell preget grunnen i området. Gjennom millioner av år har isbreer formet det karakteristiske landskapet vi har i dag. Sånn sett kan vi si at Magma UNESCO Geopark er et vindu inn til jordens indre.
 
Selv om bakgrunnen for en geopark er geologi, handler geoparker først og fremst om mennesker – både lokale og tilreisende, som er interesserte i å utforske, oppleve og dele de uendelige mulighetene innen både natur og kultur i en geopark.
 
Det er hele 46 geologiske og kulturelle lokasjoner i området som du kan utforske!
Besøk Magma Geopark sin nettside for å lære mer!
 
 

Bestill en guidet tur med Magma geopark

Vil du bli med på en fisketur, prøve klatring eller utforske det unike månelandskapet og nedlagte gruver i geoparken? Kanskje foretrekker du mer kreative opplevelser? Se hvilke aktiviteter vi tilbyr her:
 
Opplevelser i Magma Geopark
 

Hva er en UNESCO GLobal Geopark

En geopark er et geologisk viktig område med en strategi for bærekraftig utvikling. For å få status som geopark må området kunne vise hvordan de geologiske forutsetningene har påvirket biologisk mangfold, landbruk, bosetting, industriutvikling, samferdsel og kultur i området. European Geopark Network og UNESCO må godkjenne et område for at dette kan få status som geopark. Et område som godkjennes som en europeisk geopark, inngår umiddelbart i UNESCOs Global Network of Geoparks.
 
Parken ble medlem av Det globale Geopark-nettverket i 2014, og har vitenskapelig dokumentert at geologien i Magma er "av europeisk betydning". Det helt spesielle med Magma UNESCO Geopark, er det karakteristiske månelandskapet som består av bergarten anortositt. Dette landskapet har påvirket kulturen og måten å leve på i århundrer. Du må faktisk reise helt til månen for å finne lignende geologi. Geologer har besøkt dette området i over 100 år, og det er produsert over 350 vitenskapelige geologiske utgravninger herfra. Geologiske ressurser, slik som jernmalm, har vært, og er fortsatt en viktig industriell økonomisk faktor i området. Man kan se sammenhengen mellom variasjoner i det geologiske grunnlaget og viktige deler av samfunnsutviklingen. Ved å ta utgangspunkt i geologien kan man lære om regionens bosetting, landbruk, industri og kultur.
 
Besøk Magma Geopark sin nettside for å finne ut mer.
 
Hva skjer!
Natur og friluft
UkeMTWTFLS
401234567
41891011121314
4215161718192021
4322232425262728
44293031
arrow
Kalender Natur og friluft
arrow
Kalender hva skjer i sentrum
arrow
Kalender festivaler og kultur
arrow
Kalender aktiviteter
turistkontor
Turistinformasjonen
Åpent:
man-lør: 10-16
01.juni- 31.august

 
Elvegaten 23, 4370 Egersund
turistkontoret@eigersund.kommune.no
SE KART
Egersund Sentrumsforening
​Adresse:
Strandgaten 49,
4370 Egersund