Julebyen

imagewithfallbackandmagik-2

JULEBYEN I EGERSUND

Julebyen i  Egersund begynte med at det i 2003 stod en bitte liten notis i Dagens Næringsliv om at en by i England hadde stor suksess med et julemarked etter mønster fra Tyskland. Ideen var tent. Når noe så fjernt som Storbritannia og Tyskland kan finne sammen i en slik tradisjon, hva da med trehusbyen Egersund var det en som tenkte – og kontaktet Lufthansa som akkurat da åpnet en ny rute fra Stavanger til Frankfurt. Er det mulig å få sponset litt av billetten dersom vi sender en studiegruppe nå før jul? Javisst, de falt for ideen og spanderte alle billettene. En gruppe som ikke ble plukket ut for hvem de representerte, men hva de var som enkeltpersoner i form av kunnskaper og åpenhet ble sendt avgårde. Hver fikk sitt område å legge merke til, og så var det avsted.

8. desember 2004, var Torvet i Egersund forvandlet til en fantastisk sjarmerende liten Juleby, med boder fulle av mat, tekstiler, gløgg, kunst, julepynt, og mye mye mer. Egersundere var stolte, og folk utenbys fra var mektig imponerte. Julebyen Egersund var tilbake i 2005 og skapte, om mulig, et enda flottere julemarked.

Dersom denne tradisjonen kan gå videre og videre, vil barna som i 2004 ble leid rundt i julebyen av sine foreldre, en dag ønske å komme tilbake med sine barn for å vise dem en juleby som har stemning og verdier de fleste trodde hadde blitt borte.

Julebyen arrangeres i år for tolvte gang, og har blitt en tradisjon og et begrep langt utover Rogaland fylke, og enda litt lenger. Æren for dette ligger ikke på én enkelt person, men på en hel bys iver etter å lage noe spesielt og annerledes i førjulstiden.

For mer informasjon gå til julebyens side Julebyen.no


 
Egersund Sentrumsforening
​Adresse:
Strandgaten 49,
4370 Egersund