Julebyen Egersund

Julebyen Egersund begynte med at det i 2003 stod en bitte liten notis i Dagens Næringsliv om at en by i England hadde stor suksess med et julemarked etter mønster fra Tyskland. Ideen var tent.
Når noe så fjernt som Storbritannia og Tyskland kan finne sammen i en slik tradisjon, hva da med trehusbyen Egersund var det en som tenkte – og kontaktet Lufthansa som akkurat da åpnet en ny rute fra Stavanger til Frankfurt. Er det mulig å få sponset litt av billetten dersom vi sender en studiegruppe nå før jul? Javisst, de falt for ideen og spanderte alle billettene. En gruppe som ikke ble plukket ut for hvem de representerte, en hva de var som enkeltpersoner i form av kunnskaper og åpenhet ble sendt avgårde. Hver fikk sitt område å legge merke til, og så var det avsted.

Alle kom tilbake med julestjerner i blikket; dette går an i Egersund med vår egen vri! Dalane Tidende skrev om det – og i løpet av 14 dager var Sparebank 1, SR-Bank på pletten med 100 tusen kroner i fødselshjelp.

Allerede i 2004 stod den første julebyen der, og fremdeles er de som tok initiativet med på dugnadsbasis. Drivkraften er gleden ved å se glade folk i både julebyen og Egersund sentrum.

Dersom denne tradisjonen kan gå videre og videre, vil barna som i 2004 ble leid rundt i julebyen av sine foreldre, en dag ønske å komme tilbake med sine barn for å vise dem en juleby som har stemning og verdier de fleste trodde hadde blitt borte.
Tid og sted:
egersund sentrumsforening-footer-logo2
instagram
facebook

Egersund Sentrumsforening

Kontakt:
Mobil: 474 69 666
leder@egersund-sentrumsforening.no
Adresse:
Strandgaten 49
4370 Egersund
kart
instagram
twitter
facebook

Egersund Sentrumsforening

Kontakt:
Mobil: 474 69 666
leder@egersund-sentrumsforening.no
Adresse:
Strandgaten 49
4370 Egersund