egersund kirke seglem h%c3%b8vding fx

Egersund

Egersund fra utsiden

Historisk Oversikt

Historien til Egersund er en av Norges eldste og strekker seg tilbake til Steinalderen. Når isen begynte sin tilbaketrekking ble Egersunds landområde, grunnet sin tilknytting til kysten, tidlig fri av isen og dermed beboelig. I tillegg kan en i området innenfor Eigersund kommune finne flere gårder som har blitt datert tilbake til år 400-600 etter Kristus.

Les mer...

Hilsen fra Ordføreren


Velkommen til vakre Eigersund kommune og flotte Egersund by!
 
Sommeren kjennetegnes av lyse kvelder og en årstid der vi tilbringer mye tid sammen med familie, venner og nye bekjentskaper. I Eigersund kommune vedsetter vi møteplassene som gjør at vi alle kan føle tilhørighet og ha det gøy. Enten du bor i, eller besøker Eigersund kommune vil tilbudene i sommer være mange og varierte. Du er herved invitert!
 
Les mer...
 

Naturen i Dalane

Byr på et opprørt steinhav hvor hver bølgedal byr på nye og spennende turmål

Dalane lar seg vanskelig beskrive i korte ordelag. Førsteinntrykket vil nok for mange være bratt fjell og trange daler, eller et småkupert bergknauslandskap med treløse lyngheier og snaue bergknauser – men Dalane er langt mer enn som så...

Les mer...
 

Festivaler

Egersund har et velfortjent rykte for byen der det alltid skjer noe. Blant de mange arrangementene våre har vi festivaler. Vi har Norges eldste Visefestival, en fantastisk Fyrfestival, Bluesfestival og da har vi ikke en gang nevnt Egersunds Ugå, Høstmarken, Oktoberfest eller Julebyen. Se her for mer info om de store arrangementene i Egersund. 

Bilder

Opplevelser for Store og Små
redder liv
dsc 4248 (2)
Dalane folkemuseum
egersund sentrumsforening-footer-logo2
instagram
facebook

Egersund Sentrumsforening

Kontakt:
Mobil: 474 69 666
leder@egersund-sentrumsforening.no
Adresse:
Strandgaten 49
4370 Egersund
kart
instagram
twitter
facebook

Egersund Sentrumsforening

Kontakt:
Mobil: 474 69 666
leder@egersund-sentrumsforening.no
Adresse:
Strandgaten 49
4370 Egersund