Flyfoto Egersund - visit Egersund

Eigersund Kommune

Navnet Eigersund

Eigersund kommer fra Eikundasund. Eikund betyr øya som er rik på eikeskog og hører til blant de eldste stedsnavn i Norge. Skipsleia mellom Eigerøy og Eigersund har gitt navnet til både byen Egersund og kommunen Eigersund.Her finner du mer informasjon om kommunen Eigersund og byen Egersund.
 

Tall & Fakta

Kommunen 
Etablert: 1838
Innbyggertall: 14 942 (2016)
Kommuneareal: 432 kvkm.

For mer informasjon om Egersund og Eigersund Kommune
 

Kommunevåpen


I januar 1937 ble det bevilget 50 kr til arbeidet med å få laget et byvåpen for ladestedet. Av 11 innkomne forslag samlet bedømmelseskomiteen seg om et utkast fra Alf Feyling larsen, der motivet var todelt, en flygende måke og en fayansevas. Utkastet ble bearbeidet etter de heraldiske kravene til et byvåpen, men da det kan være vanskelig å kombinere disse kravene med ekte bypatriotisme fortok entusiasmen seg. Av flere grunner ble saken i realiteten lagt på is og deretter innhentet av begivenhetene i 1940.

Les mer...

 

Bosette seg i Eigersund

Det er mange gode grunner til å bosette seg i Egersund. Vi ønsker deg velkommen og hjelper deg på vei med nyttige tips og kontakter.

Først av alt vil vi på vegne av alle Eigersundere ønske deg / dere velkomne til å etablere dere i byen vår. Noe av det første som er viktig å få klarert før man flytter til et sted, er at man finner et sted å bo. I Egersund har man en rekke valgmuligheter enten man ønsker å kjøpe ei ny tomt, eller vil overta et litt eldre hus. Egersund Sentrum og området rundt består hovedsakelig av hus fra 1800-tallet og første del av 1900-tallet. Områdene rundt har hus bygget etter dette og en vil finne nye boligfelt spredt rundt om. Ønsker en å bo mer landligt kan en kikke mot bygdene Hellvik og Helleland. I eigersund vil du finne det meste, alt fra klassiske eldre hus til nye moderne med og uten hage. Leilighetsbygg har vi også.

Les mer... 
 
egersund sentrumsforening-footer-logo2
instagram
facebook

Egersund Sentrumsforening

Kontakt:
Mobil: 474 69 666
leder@egersund-sentrumsforening.no
Adresse:
Strandgaten 49
4370 Egersund
kart
instagram
twitter
facebook

Egersund Sentrumsforening

Kontakt:
Mobil: 474 69 666
leder@egersund-sentrumsforening.no
Adresse:
Strandgaten 49
4370 Egersund