Velkommen til en levende by med unike butikker med god fagkunnskap, stort utvalg og god service. Lokale matopplevelser og minnerike attraksjoner og festivaler.
esf-logo
En levende by med unike butikker med god fagkunnskap, stort utvalg og god service. Lokale matopplevelser og minnerike attraksjoner og festivaler.
esf-logo
Velkommen til en levende by med unike butikker med god fagkunnskap, stort utvalg og god service. Lokale matopplevelser og minnerike attraksjoner og festivaler.
esf-logo

Byen vår

FARGEPRAKT

Et slående trekk ved trehusbebyggelsen i Egersund er de mange fargene som preger husene i bybildet. Mens de andre byene langs sørkysten av Norge, fra Kragerø til Skudeneshavn, er hvite blir en møtt av et koloristisk mangfold i Egersund. I motsetning til de andre kystbyene var Egersund alt fra slutten av 1840-årene preget av industri. Røyken fra Fayancefabrikken la et sotbelegg på de hvitmalte husene. På hus med andre farger var

sotlaget mindre synlig. På grunn av fabrikken ble derfor Egersund aldri en hvit by, men beholdt sin varierte og spennende fargeprakt. Les mer om dette på side 18.
 

Sjøhusrekken

som er godt bevart, kan man se i indre havn av Egersund. Disse er unike for området og grunnen er at sydvest for Egersund, utenfor Eigerøy, ligger det et såkalt amfidromisk punkt. Dette er et nullpunkt i havet i forhold til tidevannet. Tidevann fra to forskjellige retninger, - den engelske kanal og nord for Skottland treffes her – og nøytraliserer hverandre. Derfor er det ikke forskjell på flo og fjære i Egersund.
 

Byvandring

App til Magma: Last ned appen til Magma Geopark og få mange turbeskrivelser og audiovisuell beskrivelse av byvandring i Egersund. Fås på engelsk og på norsk. Gratis og tilgjengelig i AppStore og Googleplay.

På Turistinformasjonen kan du få en brosjyre på byvandringen (engelsk og norsk). Du kan også gå inn på her for å bestille Byvandring.


 

Egersund Sentrumsforening
​Adresse:
Strandgaten 49,
4370 Egersund